Reggelire
Túrós-sonkás zabpehelypuffancs
Hozzávalók 2 személyre:
20 dkg feta sajt | 1 dl natúr görög joghurt (4,7 g) | 1 evőkanál olívaolaj | frissen őrölt bors | 10 dkg szárított sonka vagy angolszalonna | 1 gerezd fokhagyma | 1 kis csokor bazsalikom | 10 dkg magozott olívabogyó (4 g) | 2 nagy piros kaliforniai paprika (27 g)
1.A zabpelyhet keverjük el a túróval, adjuk hozzá az enyhén felvert tojást, az apróra kockázott sonkát, a finomra vágott snidlinget. Sózzuk, borsozzuk, villával keverjük össze a masszát. Hagyjuk állni 10 percet.
2.Serpenyőben hevítsünk olajat, formázzunk a masszából lapos kis korongokat, majd süssük hirtelen mindkét oldalukat pirosra, ropogósra. Melegen tálaljuk.
Egy adag szénhidráttartalma: 23,1 g.
Elkészítés: 25 perc
Kalória: 417 KCAL/adag
A recept a Nők Lapja Konyha 2016. július-augusztusi számában található.
Tízórai
Zöldséges sajttekercs
Hozzávalók 2 személyre:
5 dkg sárgarépa (8 g) | 5 dkg cukkini (3 g) |10 dkg félkemény sajt (pl. cheddar – 2 g)
1.A sütőt melegítsük elő a legnagyobb fokozaton. A répát hámozzuk meg, a cukkinit csak mossuk, káposztareszelőn reszeljük le mindkettőt. A sajtot is reszeljük le nagy lyukú reszelőn. Keverjük össze a sajtot a zöldségekkel.
2.Sütőpapírral béleljünk ki egy tepsit, terítsük szét rajta egyenletesen a keveréket, tegyük be kb. 10 percre a forró sütőbe, míg a sajt megolvad, a széle enyhén pirulni kezd. Vegyük ki a sütőből, hagyjuk langyosra hűlni, majd tekerjük fel. Daraboljuk kisebb tekercsekre.
Egy adag szénhidráttartalma: 6,5 gramm.
Elkészítés: 20 perc
Sütés: 10 perc
Kalória: 190 KCAL/adag
A receptet a Nők Lapja Konyha 2016. februári számában találjátok.
Ebéd
Kacsacomb spenótos lencsével
Hozzávalók 2 személyre:
2 darab kacsacomb |tengeri só, frissen őrölt bors | 10 dkg fekete lencse (beluga lencse – 40 g) | 50 dkg leveles spenót (10 g) | 2 evőkanál olívaolaj | 2 gerezd fokhagyma
1.A kacsacombokat tisztítsuk meg, sózzuk, borsozzuk, helyezzük tepsibe, fedjük le alufóliával. 220 ºC-os sütőben süssük 1,5 órát, majd vegyük le a fóliát. Növeljük a hőfokot 250 ºC-ra, pirítsuk meg a combok bőrös oldalát.
2.Közben mossuk át a lencsét, bő, sós vízben főzzük puhára kb. 30 perc alatt, szűrjük le. (Az apró szemű lencse nem fő szét, kicsit roppanós marad.) 3 A spenótot mossuk meg, az olívaolajon fonnyasszuk meg a zúzott fokhagymával együtt. Sózzuk, frissen őrölt borssal ízesítsük, keverjük a lencséhez, és tálaljuk a kacsa mellé.
Egy adag szénhidráttartalma: 25 gramm.
Elkészítés: 35 perc+sütés
Kalória: 678 KCAL/adag
Az ínycsiklandozó ebéd receptje a Nők Lapja Konyha 2016. februári számában jelent meg.
Uzsonna
Almás-diós tojáspalacsinta
Hozzávalók 2 személyre:
15 dkg alma (26 g) |1 evőkanál citromlé | 1 teáskanál őrölt fahéj | 2,5 dkg dió (3 g) | 4 tojás (4 g) | 5 dkg tejföl (2 g) | olaj
1.Az almát kockázzuk egészen apróra, keverjük el a citromlével, a fahéjjal, a durvára vágott dióval. A tojásokat keverjük el, majd keverjük simára a tejföllel. Forgassuk össze a kockázott almával.
2.Forrósítsunk fel egy tapadásmentes serpenyőt, kenjük ki kevés olajjal, majd öntsük bele a tésztát. Fedjük le a serpenyőt, és takarékon süssük kb. 15 perc alatt készre a palacsintát. Hagyjuk enyhén hűlni, kicsit összeesik, majd szeleteljük.
Egy adag szénhidráttartalma: 17,5 gramm.
Elkészítés: 15+sütés
Kalória: 393 KCAL/adag
A recept a Nők Lapja Konyha 2016. szeptemberi számában jelent meg több finom édességgel egyetemben.
Vacsora
Sonkás fetakrémmel töltött kaliforniai paprika
Hozzávalók 2 személyre:
20 dkg feta sajt | 1 dl natúr görög joghurt (4,7 g) | 1 evőkanál olívaolaj frissen őrölt bors | 10 dkg szárított sonka vagy angolszalonna | 1 gerezd fokhagyma | 1 kis csokor bazsalikom | 10 dkg magozott olívabogyó (4 g) | 2 nagy piros kaliforniai paprika (27 g)
1. A fetát törjük össze villával, keverjük el a natúr joghurttal és az olívaolajjal. Borsozzuk, keverjük hozzá a csíkozott sonkát/angolszalonnát, a zúzott fokhagymát, az aprított bazsalikomot és a felkarikázott olívabogyót.
2. A paprikákat mossuk meg, magozzuk ki, hosszában vágjuk ketté, töltsük meg a sajtkrémmel. 220 ºC-os sütőben süssük 20 perc alatt pirosra.
Egy adag szénhidráttartalma: 17,8 gramm.
Elkészítés: 15 perc
Sütés: 20 perc
Kalória: 561 KCAL/Adag
A vacsora receptje a Nők Lapja Konyha 2016. júniusi számában található.
Szöveg: F.R.
Fotó: Archív