Hozzávalók 4 személyre:
4 dl száraz vörösbor | 10 dkg cukor | 50 dkg eper | 1 teáskanál rózsabors | 1 darab pecsenyekacsa (kb. 2 kg) | só, bors | 1 teáskanál szárított majoránna | 1 dl ketchup | 1 kávéskanál fűszerpaprika | 2 evőkanál méz | olaj
1. A vörösbort a cukorral sűrűre forraljuk, majd beledobjuk a negyedelt epret és a rózsaborsot. A kacsát kívül-belül megsózzuk, a bőrét bedörzsöljük a majoránnával.
2. A ketchupot a fűszerpaprikával és a mézzel összekeverjük, majd alaposan bekenjük vele a kacsa bőrét. Olajjal meglocsoljuk, tepsibe tesszük, majd 130 ºC-ra előmelegített sütőben, alufóliával lefedve 2 órát sütjük.
3. Levesszük a fóliát, 180 ºC-on kicsit megpirítjuk a bőrét (15-20 perc). Ezután ismét megkenjük a maradék ketchupos szósszal. Burgonyapürével és az epres raguval tálaljuk.
ELKÉSZÍTÉS 30 PERC + SÜTÉS
KALÓRIA 985 KCAL/ADAG
Recept: Tobai Róbert
Fotó: Gyugyi Péter
Styling: Kapolka Ágnes
A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2021/5. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találjátok meg.