Végre itt a spárgaszezon, együnk minél többet az egészséges és finom spárgasípokból! Recept a Nők Lapja Konyha archívumából.

Hozzávalók 4 személyre:

1 fej vöröshagyma | olaj | 1 kg zöld spárga | csipet szódabikarbóna | só, bors | 1 teáskanál cukor | 1 evőkanál étkezési keményítő | 1 dl főzőtejszín
A raviolihoz: 15 dkg főtt füstölt sonka | 20 dkg liszt | 2 tojás + 1 tojássárgája | 1 teáskanál só

1. A raviolihoz a sonkát ledaráljuk. A lisztet összekeverjük a tojássárgájával, az egész tojásokkal és a sóval. Összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk, pihenni hagyjuk 30 percet.
2. Vékonyra kinyújtjuk a tésztát, 6×6 cm-es négyzeteket vágunk belőle, mindegyiknek a felére egy-egy teáskanálnyi sonkát teszünk. Ráhajtjuk a tésztalap másik felét, a szélüket összenyomkodjuk villával. Lobogó, sós vízben kifőzzük kb. 5 perc alatt.
3. A leveshez a vöröshagymát felkockázzuk, kevés olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt spárgát, a szódabikarbónát, sót, borsot, cukrot és 1,2 liter vizet. Összeforraljuk, 10 perc után leturmixoljuk.
4. A keményítőt elkeverjük kevés hideg vízzel, a leveshez öntjük, majd hozzáadjuk a tejszínt is. Összeforraljuk, a leszűrt raviolival tálaljuk.

Tipp: Aki úgy szereti, leturmixolhatja a spárgával együtt is a levest!

ELKÉSZÍTÉS 45 PERC+ A TÉSZTA PIHENTETÉSE
KALÓRIA 464 KCAL/ADAG

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2018/5. lapszámában jelent meg.

Recept: Tobai Róbert
Fotó: Gyugyi Péter