Hozzávalók 4 személyre:
4 darab nagyobb édesburgonya (4×30-40 dkg) | 1 kis fej vöröshagyma | 1 evőkanál olaj | 2 gerezd fokhagyma | 60 dkg darált sertéshús | 1 evőkanál őrölt pirospaprika | 1-2 teáskanál só | csipet őrölt fahéj | 2 darab csilipaprika
A salsához: 2 darab érett avokádó | 1 darab lime | 1 kis fej vöröshagyma
1. Az édesburgonyát megmossuk, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. 180 ºC-ra előmelegített sütőben puhára sütjük kb. 50 perc alatt (egyben sütjük).
2. A vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, kevés olajon megpároljuk. A megpucolt fokhagymát is a hagymához reszeljük, hozzáadjuk a darált sertéshúst és a fűszereket. Megsózzuk, összekeverjük, és gyakran kevergetve megfőzzük 20-25 perc alatt. A csilit felkarikázzuk, a húshoz keverjük.
3. A megsült édesburgonyát kivesszük a sütőből, hosszában óvatosan kettévágjuk úgy, hogy a burgonya alját ne vágjuk el, csak ki tudjuk nyitni, mint egy könyvet. A rést megtöltjük a darált hússal, majd egy tányérra helyezzük.
4. Az avokádókat kettévágjuk, kimagozzuk, a húsát kanállal kikaparjuk, apróra vágjuk. Meglocsoljuk a lime levével, megsózzuk. A vöröshagymát megpucoljuk, kettévágjuk, a felét felkarikázzuk, a másik felét pedig apróra vágjuk, ezt az avokádóhoz keverjük. A megtöltött édesburgonya mellé avokádósalsát és vékonyra szeletelt hagymát kínálunk.
ELKÉSZÍTÉS 45 PERC
SÜTÉS 50 PERC
KALÓRIA 526 KCAL/ADAG
A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2018/5. lapszámában jelent meg.
Recept és fotó: Terei-Vigh Krisztina