HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
4 darab kacsacomb | só, frissen őrölt bors | 70 dkg (közepes méretű) burgonya | 2 darab (piros) alma | 1 nagyobb (kezeletlen) narancs | 4 gerezd fokhagyma
1. A kacsacombokat tisztítsuk meg, sózzuk és borsozzuk. A burgonyákat sikáljuk meg, vágjuk félbe hosszában. Az almát vágjuk cikkekre, a narancsot pedig szeleteljük fel. Egy nagy sütőtálba dobáljuk bele a burgonyagerezdeket, a fokhagymagerezdeket, az almacikkeket és a narancsszeleteket, helyezzük rá bőrrel lefelé a combokat.
2. Fóliával takarjuk le, majd 180 °C-os sütőben süssük 60 percig. Ezután vegyük le a fóliát, a burgonyákat óvatosan keverjük össze a kisült szafttal, majd fordítsuk meg a combokat úgy, hogy a bőrös oldaluk legyen felfelé. Süssük addig, amíg a bőre is szépen megpirul. Forrón tálaljuk.
ELKÉSZÍTÉS: 20 PERC + SÜTÉS
KALÓRIA: 404 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2016. novemberi számában jelent meg.
Recept: Francsics Annamária
Fotó: Gyugyi Péter