A galériára kattintva ízelítőt kaptok a lap tartalmából:
Nyaraljunk otthon!
Azt hiszem, mindenki egyetért velem abban, hogy az elmúlt év után mindannyian megérdemelnénk néhány hétnyi önfeledt nyaralást: tengerparti sütkérezést, városnézést, túrázást – kinek mi jelenti a kikapcsolódást. Sajnos ez legtöbbünknek még mindig csak álom marad, a koronavírus okozta bizonytalanság, illetve a pénzszűke miatt rengetegen voksolnak az otthon töltött szabadságra. Tudom én, nagyon nem egyszerű feladat, de érdemes ebből a helyzetből is kihozni a legjobbat, és a munka nélküli napokat-heteket úgy tölteni, ahogy nyaraláskor tennénk. Nagyokat aludni, délig pizsamában lenni, könyvet olvasni, sétálni, napozni és fröccsözni mindenütt lehet, ha pedig a kertben vagy az erkélyen elfér egy felfújható medence, ne szégyelljünk bemászni a gyerekek mellé, a kicsik imádni fogják ezeket a pillanatokat. Aki nagyon vágyik a mediterrán életérzésre, csempéssze be a családi menübe a déli népekre jellemző fogásokat, ebben segítünk is a nyári hónapokban.
Legújabb lapszámunkban fenséges halas-herkentyűs ételeket mutatunk (olyan alapanyagokból, amelyekért nem kell halpiacra menni), de júliusban és augusztusban főzünk majd vega, illetve húsos mediterrán finomságokat is. Kiváló nyaralós program a grillezés is, ehhez remek recepteket adunk, és persze arra is van ötletünk, ha valaki a fagyizást is házilag oldaná meg. Természetesen sütünk-főzünk a júniusi piac kincseiből is, a könnyű főzelékektől kezdve a laktató salátákon át a piros gyümölcsös süteményekig mindenfélét ajánlunk. Most induló rovatunkban pedig azoknak szeretnénk kedvezni, akik a legfeljebb fél óra alatt összedobható vacsorákat keresik, így marad idejük arra, hogy beszélgessenek egy jót a családdal a tücsökciripeléses, balzsamos nyárestében.
Kajári Zsófia, főszerkesztő