Hozzávalók 16-20 szelethez:
A piskótához: 4 tojás | 8 dkg cukor | fél csomag sütőpor | 10 dkg liszt
A krémhez: 15-20 dkg málna | 2 dl natúr joghurt | 5 dkg porcukor | 15 dkg túró | 1 (kezeletlen) citrom leve és reszelt héja | 10 dkg szitán átszűrt málnapüré | 5 dl hideg habtejszín | 2 dkg zselatin
A díszítéshez: kb. 10 dkg málna | néhány menta- vagy citromfűlevél
1. A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a sárgáját, végül beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet.
2. A masszát egy kb. 20×30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe kenjük, 170 ºC-ra előmelegített sütőben 12-14 perc alatt készre sütjük. Amikor a piskótalap kihűlt, egy magas peremű tepsit kibélelünk frissen tartó fóliával, majd belehelyezzük a tésztát. Kirakjuk málnaszemekkel.
4. A krémhez a joghurtot, a cukrot, a túrót, a citromlevet, a reszelt citromhéjat és a málnapürét simára keverjük, majd hozzáforgatjuk a habbá vert tejszínt, végül az 1 dl hideg vízben megduzzasztott és mikróban forróra melegített zselatint.
5. A krémet óvatosan az előkészített lapra öntjük, hogy ne guruljanak el a málnaszemek. Legalább 2-3 órára a hűtőszekrénybe tesszük dermedni. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük, friss málnával, mentalevéllel díszítjük.
ELKÉSZÍTÉS: 45 PERC + HŰTÉS | SÜTÉS: 12-14 PERC
Fotó: Acsai Miklós
Styling: Kapolka Ágnes
A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2021/6. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találjátok meg.