Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg újburgonya | só, bors | 20 dkg zöldborsó | 1 teáskanál cukor | 80 dkg csirkecombfilé | olaj | 4 fej lila hagyma (kb. 20 dkg) | 1 gerezd fokhagyma | 2 szál újhagyma | 1 evőkanál majoránna
1. Az alaposan megsikált héjas burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük. A zöldborsót sós, cukros vízben leforrázzuk, leszűrjük.
2. A húst nagyobb darabokra (4×4 cm) vágjuk, sózzuk, borsozzuk, kevés olajon, serpenyőben rázogatva megpirítjuk (kb. 10 perc), és kivesszük az edényből.
3. A visszamaradt olajon lepirítjuk a nagyobb kockákra vágott lila hagymát, mellédobjuk a félbevágott, főtt újburgonyát. Sóval, borssal, zúzott fokhagymával és karikára vágott újhagymával ízesítjük, összepirítjuk. Ekkor visszatesszük a húst, beleszórjuk a zöldborsót és a majoránnát, hozzáadunk kb. 1 dl vizet. Összeforgatjuk, és kb. 8-10 perc alatt összepároljuk.
ELKÉSZÍTÉS 50 PERC
KALÓRIA 427 KCAL/ADAG
Fotó: Gyugyi Péter
Styling: Kapolka Ágnes
A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2021/6. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találjátok meg.