Nehéz tanévet hagyunk magunk mögött, az online oktatás és az állandó izgalmak egyaránt megviselték a diákokat, tanárokat, szülőket. Mindannyiunknak jár a kényeztetés!
Csirkeburger tzatzikivel
Hozzávalók 4 darabhoz:
- 4 darab hamburgerbuci
A húshoz:
- 1,5 dl ketchup
- 2 evőkanál méz
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 1 evőkanál fekete szójaszósz
- 1 evőkanál Worcester-szósz
- 2 nagyobb darab fél csirkemellfilé
- olaj
A tzatzikihez:
- 4 darab kígyóuborka
- só, bors
- 50 dkg natúr görög joghurt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor kapor
A ketchupot, a mézet, a paprikát, a szójaszószt és a Worcester-szószt keverjük össze. A két fél csirkemellet vízszintesen vágjuk ketté, így 4 vastag szeletet kapunk, sózzuk meg, majd kenjük be a páccal. Minimum 2 órát hagyjuk állni, de finomabb, ha egész éjszaka pácoljuk. A tzatzikihez reszeljük le az uborkát, sózzuk meg, hagyjuk kicsit állni, majd nyomkodjuk ki belőle a levet. Keverjük a joghurthoz. Ízesítsük a zúzott fokhagymával, borssal, aprított kaporral. A csirkemellet a pácból kivéve kevés olajon, serpenyőben, közepes lángon mindkét oldalán süssük meg (kb. 3-3 perc). A bucikat vágjuk ketté, töltsük meg a sült hússal és a tzatzikivel. Tehetünk bele felkarikázott uborkát is.