Májas hurka sült krumplival, savanyú uborkával – Magyaros hangulatban

Szívesen kísérletezünk új, eddig még ismeretlen receptekkel, de az olyan klasszikusokkal, mint a hurka, nem érhet fel egyetlen újdonság sem.

24e

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

60 dkg burgonya | 1 kg májas hurka | 30 dkg vöröshagyma olaj | 1 evőkanál sűrített paradicsom | 40 dkg csemege uborka | só, bors, majoránna

1. A burgonyát megmossuk, cikkekre vágjuk. A megszurkált hurkát a pucolt, felcikkezett burgonyával együtt tepsibe tesszük, és 170 °C-os sütőben kb. 30-40 percig sütjük.

2. A félkarikákra vágott vöröshagymát egy magas falú serpenyőben lepirítjuk kevés olajon. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, lepirítjuk, majd beletesszük a csíkokra vágott uborkát. Sózzuk, borsozzuk, majoránnával ízesítjük, és hozzáadunk kb. 1,5 dl vizet. Összeforraljuk, hogy jó sűrű legyen a szaftja, majd a sült hurka mellé tálaljuk a krumplival együtt.

ELKÉSZÍTÉS: 30 PERC + SÜTÉS
KALÓRIA: 879 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha 2016. novemberi számában jelent meg.

Recept: Tobai Róbert

Fotó: Körmendi Imre