Tarjás-sajtos rakott galuska, a kiadós fogás
HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
80 dkg liszt | 2 tojás | só, bors | kb. 4 dl víz | 3 dl tejföl | 5 dkg vaj, olvasztva | 25 dkg főtt, füstölt tarja | 20 dkg gouda sajt
1. A liszthez keverjük hozzá a tojást, adjunk hozzá sót és annyi vizet, hogy sűrű galuskatésztát kapjunk. Lobogó, sós vízbe szaggassuk bele a galuskát. Főzzük meg, majd szűrjük le.
2. A galuskát keverjük össze a tejföllel, az olvasztott vajjal, adjuk hozzá a felcsíkozott tarját. Szórjuk meg frissen őrölt borssal.
3. Kanalazzuk egy tűzálló tálba, a tetejét szórjuk meg gazdagon a reszelt sajttal. 180 °C-os sütőben süssük készre 20 perc alatt.
ELKÉSZÍTÉS: 30 PERC + SÜTÉS
KALÓRIA: 1294 KCAL/ADAG
Napindító csokoládés-pisztáciás zabkása
A reggeli a nap sarkalatos pontja, ezért érdemes olyan kiadós és egészséges fogással indítani, mint amilyen a zabkása is. Ez a csokoládés-pisztáciás verzió nagyon finom, ráadásul az édesség utáni vágyuat is kielégíti. A receptet itt találjátok.
Nudli sós változatban, ebédidőre
A nudlit általában desszertként szokás fogyasztani, pedig sósan kiadós főétel is lehet belőle. Mi kifejezetten szeretjük, mert gyorsan megvan, sok lesz belőle, és végre nem a szokásos fogások egyike. Kattintsatok ide, ha kipróbálnátok!
Velős pirítós, a nosztalgikus vacsora
Van élet a szendvicsen túl, például pirítós formájában, amit sajt vagy lekvár helyett ezúttal velővel kínálunk. Ha szeretitek a nem mindennapi ízeket, megéri megkóstolni – a receptet itt tudjátok megnézni.
A tarjás-sajtos rakott galuska receptje a Nők Lapja Konyha 2016. novemberi számában jelent meg.
Tarjás-sajtos rakott galuska recept: Francsics Annamária
Tarjás-sajtos rakott galuska fotó: Gyugyi Péter
A többi recept fotója: Vrábel Kriszta, Francsics Annamária, Körmendi Imre