Recept a Nők Lapja Konyha archívumából.

A nyári szombatokat és vasárnapokat legjobb a szabadban, például a strandon tölteni, ezért a legtöbben olyan ételeket szeretünk főzni, amelyek 30-40 perc alatt összedobhatók, és a sütőt sem kell órákra bekapcsolni miattuk. Tobai Róbert hétvégi fogása pontosan ilyen, próbáljátok ki!

Hozzávalók 4 személyre:

40 dkg csirkemellfilé |  só, bors |  olaj |  30 dkg bulgur |  1 kávéskanál pirospaprika |  16 darab királyrákfarok |  20 dkg magozott fekete és zöld olívabogyó vegyesen |  3 darab paradicsom

1. A csirkemellből 1,5×1,5 cm-es kockákat vágunk, besózzuk, kevés olajon elősütjük.
2. A bulgurt kevés olajon átforgatjuk, sózzuk, majd 2,5-szeres mennyiségű, forrásban lévő vízzel felöntjük. Fedő alatt készre pároljuk, a legvégén hozzáadjuk a fűszerpaprikát, elkeverjük.
3. A csirkéhez adjuk a rákfarkat, együtt pirítjuk tovább. A feldarabolt olívabogyót kicsit pirítjuk, majd hozzáadjuk a bulgurt és a felkockázott paradicsomot. Összeforgatjuk, tálaljuk.

ELKÉSZÍTÉS 35 PERC
KALÓRIA 606 KCAL/ADAG

Recept: Tobai Róbert
Fotó: Gyugyi Péter
Styling: Kapolka Ágnes
Teríték: Geli Fabútor Kereskedés (www.geli.hu)

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2016/6. lapszámában jelent meg.