Zöldbab, vajbab, ceruzabab – a zöldbabnak több fajtáját is érdemes kipróbálni, mikor szezonja van. Tobai Róbert ínycsiklandó nyári receptje a Nők Lapja Konyha archívumából.

Hozzávalók 4 személyre:

1 fej vöröshagyma | olaj | 1 darab tölteni való paprika | 1 darab paradicsom | 50 dkg sárga hüvelyű zöldbab (vajbab) | 1 kávéskanál pirospaprika | csipet cukor | só | 2 evőkanál liszt | 1 dl tejföl | fél dl 10%-os ecet

1. A vöröshagymát finomra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk. A csumájától megfosztott, majd felkockázott paprikát és paradicsomot is hozzáadjuk, együtt pirítjuk tovább. A 4 cm-es darabokra vágott babot és a fűszerpaprikát is beletesszük, majd felöntjük 1-1,3 liter vízzel.
2. Cukorral, sóval megszórjuk, amikor a bab megpuhult, hozzáadjuk a liszttel elkevert tejfölt, vagyis behabarjuk. Összeforraljuk, végül belekeverjük az ecetet.

ELKÉSZÍTÉS 40 PERC
KALÓRIA 172 KCAL/ADAG

Recept: Tobai Róbert
Fotó: Gyugyi Péter
Styling: Kapolka Ágnes
Teríték: Geli Fabútor Kereskedés (www.geli.hu)

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2016/6. lapszámában jelent meg.