Egy esti grillezés a nyár legjobb programjai közé tartozik, izzítsuk be a grillt, hívjuk meg a barátokat, és máris indulhat a szabadtéri sütögetés!
Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg sertésszűz | só | 2-3 dl natúr joghurt | 20 dkg csiperkegomba | 10 dkg koktélparadicsom | 1 szál póréhagyma | 2 fej lila hagyma | 8 szelet fehér kenyér | 4 gerezd fokhagyma | 4 evőkanál extra szűz olívaolaj
1. A sertésszüzeket 2 cm vastag szeletekre vágjuk, majd ráöntjük az enyhén sózott joghurtot, pácoljuk minimum 1 órán át. A zöldségeket megmossuk, nagyobb cikkekre vagy szeletekre vágjuk.
2. Váltakozva minden hozzávalót felszúrunk a nyársakra, majd grillrácsra helyezzük, nagy lángon 8-10 perc alatt megsütjük őket.
3. Ezalatt a kenyérszeleteket is ropogósra pirítjuk, és ráreszelünk/rádörzsölünk egy kevés fokhagymát. Meglocsoljuk egy-egy kanál olívaolajjal, majd a pirítósra helyezzük a nyársakat. Végül sózzuk, borsozzuk.
ELKÉSZÍTÉS 45 PERC + PÁCOLÁS
KALÓRIA 506 KCAL/ADAG
Recept: Hernyák Tomi
Fotó: Gyugyi Péter
Styling: Kapolka Ágnes
Teríték: Geli Fabútor Kereskedés (www.geli.hu)
A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2016/6. lapszámában jelent meg.