Lehet, hogy a brit gasztronómia nem túl népszerű, ám a délutáni teázás vitán felül zseniális találmány. Ez a kis uzsonna egyáltalán nem csak a teáról szól, hanem a finom falatokról, a csevegésről, a kötetlen együttlétről.
A receptek és a képek eredetijei a Mary Berry vendégváró fogásai című könyvben jelentek meg az Alexandra Kiadó gondozásában.
Füstölt lazac rozskenyéren csemegeuborkával
Ezek a falatkák mindig nagy sikert aratnak. Csavarva egyet a hagyományos recepten, rozs-, pumpernickel vagy tökmagos kenyérrel készítjük.
Hozzávalók 60 darabhoz:
- 4 ek. light majonéz
- 2 tk. magos mustár
- 1 tk. citromlé
- 1 ek. frissen aprított kapor + a díszítéshez
- 4 szelet négyzet alakú rozskenyér vagy tökmagos kenyér
- 200 g szeletelt füstölt lazac
- 4 kapros csemegeuborka, leszűrve és nagyon finomra kockázva
- Egy kis tálban keverjük össze a majonézt, a mustárt, a citromlevet és a kaprot.
- A kenyérszeleteket tegyük egy vágódeszkára, és egyenletesen kenjük meg ezzel a krémmel.
- Helyezzük a majonézre a füstölt lazacot, vágjuk fel a kenyérszeleteket 15 darab négyzetre. Tegyünk a falatok tetejére felkockázott uborkát, rendezzük el a tálon, díszítsük kaporral, és tálaljuk.
Tovább olvasnál?Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.