Kombináljunk húsos fogásokat szezonális zöldségekkel! – Kacsamell parmezános cukkinivel

Azon töprengsz, miként építhetnéd be a húsevő család étrendjébe a szezonális zöldségeket? Tobai Róbert húsos finomságát cukkinivel kombinálta, a végeredmény pedig mennyei lett! Gyors és egyszerű nyári fogás a Nők Lapja Konyha 2021/7. számából. 

Hozzávalók 4 személyre:

80 dkg cukkini (4 közepes cukkini) | olaj | só, bors, majoránna | 3 levél bazsalikom | 10 dkg parmezán | 80 dkg pecsenyekacsamell | 4 evőkanál ketchup | 1 kávéskanál fűszerpaprika

1. A megmosott, szárvégeitől megfosztott cukkinit hosszában, majd keresztben is félbevágjuk. A vágott felével lefelé forró serpenyőbe tesszük (zsiradék nélkül), elősütjük kb. 1-2 perc alatt.
2. Kivesszük, tepsibe tesszük, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a vágott bazsalikommal. Reszelt parmezánt szórunk a tetejére, majd 210 ºC-ra előmelegített sütőben kb. 8 percet sütjük.
3. A kacsamell bőrét beirdaljuk, a húsát sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majoránnával. Serpenyőben mindkét oldalát 3-3 percig sütjük (a bőrös felén kezdve), utána 190 ºC-os sütőbe tesszük 6 percre. (Így rosé lesz, aki átsütve szereti, hagyja bent még 5-10 percre.)
4. A ketchupot összekeverjük a fűszerpaprikával, és a sütőből kivéve bekenjük vele a megsült kacsa bőrét. A parmezános cukkinivel tálaljuk.

ELKÉSZÍTÉS 35 PERC | SÜTÉS 8 + 6 PERC
KALÓRIA 605 KCAL/ADAG

Fotó: Gyugyi Péter
Styling: Kapolka Ágnes
Teríték: FULKER (www.fulker.hu)

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2021/7. lapszámában jelent meg.

Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találjátok meg.