A nyárban – a strandoláson, a dinnyén és a jégkrémen túl – a grillezés az egyik legjobb dolog, de ideje túllépni a megszokott pácokon, valamint az unásig ismert köreteken, és helyettük valami újat kipróbálni!
Édes-savanyú csirkecomb
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 fej vöröshagyma
- olaj
- 20 dkg hámozott, kockázott paradicsom (fél konzerv)
- 1 dl ketchup
- 1 tk. pirospaprika
- 2 ek. barna cukor
- 3 cm-es friss gyömbérdarab
- 1-1 zöld és piros kaliforniai paprika
- fél dl fehér balzsamecet
- 4 filézett egész csirkecomb
- só
A finomra vágott vöröshagymát kevés olajon lepirítjuk, majd hozzáadjuk a kockázott paradicsomot, a ketchupot, a pirospaprikát, a cukrot és a megtisztított, felkockázott gyömbért. Összeforraljuk, majd beledobjuk a kicsumázott, apró kockákra vágott paprikákat. Egyszer felforraljuk, majd beleöntjük az ecetet. A csirkecombokat lezárható dobozban leöntjük a páccal, és legalább 3 órára (vagy egy éjszakára) a hűtőbe tesszük. A pácból kivéve megsózzuk a húst, és közepes lángon, mindkét oldalán megsütjük a grillen. Grillezett zöldségekkel kínáljuk.