Mivel kombináljuk a kertben szedett friss gyümölcsöt a hétvégi süteményben? Szerintünk túróval! A végeredmény magáért beszél, próbáljátok ki ti is Urbán Gábor receptjét a Nők Lapja Konyha 2021/7. számából!

Hozzávalók 2 kenyérformához:

A tésztához: 50 dkg liszt + a nyújtáshoz 1 csomag (7 g) szárított élesztő | 7,5 dkg vaj/margarin | 7,5 dkg cukor | csipet só | 2,5 dl tej | 1 tojás
A málnás töltelékhez: 25 dkg málna | 5 dkg cukor | 1 csomag vaníliás pudingpor
A túrós részhez: 15 dkg túró | 1 evőkanál cukor | fél (kezeletlen) citrom héja

1. A töltelékhez a málnát a cukorral és 1 dl vízzel forrásig hevítjük, majd besűrítjük az 1 dl vízben elkevert vaníliás pudingporral. Kihűtjük.
2. A túrós részhez a túrót keverőtálban kissé összeforgatjuk a cukorral és citrom reszelt héjával.
3. A tésztához elkeverjük a lisztet a szárított élesztővel, majd hozzáadjuk a puha vajat/margarint, a cukrot és a sót. A tejben elkevert tojással sima tésztává dagasztjuk, és letakarva kelesztjük 25-30 percig.
4. A megkelt tésztát lisztezett munkalapon kb. fél cm vastag, 50×30 cm-es téglalappá nyújtjuk. Egyenletesen elkenjük rajta a málnapudingot, rászórjuk a túrós tölteléket. A hosszabb oldaláról indulva feltekerjük.
5. Az így kapott roládot hosszában félbevágjuk, majd a két rudat egymással összetekerjük (fonjuk). Keresztben félbevágjuk, és a két kalácsot sütőpapírral bélelt alagútformákba helyezzük. (Ha nincs két formánk, az egyiket sütőpapírral bélelt lemezen is megsüthetjük, de akkor nem lesz ilyen alaktartó.) Letakarva kelesztjük 30 percig, majd aranybarnára sütjük 160 ºC-ra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt.

ELKÉSZÍTÉS 50 PERC + KELESZTÉS
SÜTÉS 25-30 PERC
KALÓRIA 1822 KCAL/EGÉSZ ADAG

Fotó: Acsai Miklós
Styling: Kapolka Ágnes

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2021/7. lapszámában jelent meg.

Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találjátok meg.