Recept a Nők Lapja Konyha archívumából. 

Unalmas már a főtt rizs és a sült krumpli? Francsics Annamária ínycsiklandó köretével a legegyszerűbb sült húsokat is fel lehet dobni, próbáljátok ki, ha némi változatosságra vágytok!

Hozzávalók 4 személyre:

7 tojás | só, frissen őrölt bors | 40 dkg hámozott, kockázott paradicsom (1 konzerv) | 25 dkg vaj/margarin | 25 dkg liszt | 10 dkg zsemlemorzsa | 10-10 levél rozmaring és bazsalikom | 20 dkg paprikával töltött zöld olívabogyó

1. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük csipet sóval. A tojássárgáját elkeverjük a hámozott paradicsommal, az olvasztott vajjal, a liszttel, a zsemlemorzsával és aprított zöldfűszerekkel. Sózzuk, borsozzuk, végül beleforgatjuk a fehérjehabot.
2. Egy kerámiatálba öntjük a masszát, belenyomkodjuk az olívabogyót, majd 180 ºC-ra előmelegített sütőben 45 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

ELKÉSZÍTÉS 20 PERC
SÜTÉS 45 PERC
KALÓRIA 1041 KCAL/ADAG

Recept: Francsics Annamária
Fotó: Gyugyi Péter

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2016/7. lapszámában jelent meg.