Kíváncsi vagy egy klasszikus édesség receptjére kuglóf formájában? Akkor olvass tovább!

kuglóf

HOZZÁVALÓK 1 KUGLÓFHOZ:
25 dkg vaj/margarin + a formához, 25 dkg porcukor, 4 tojás, 1 csomag sütőpor, 25 dkg liszt + a formához
A krémhez: 4 dl tej, 15 dkg cukor, 1 csomag vaníliás pudingpor, 20 dkg vaj/margarin, 5 dkg étcsokoládé, olvasztva, 2 evőkanál sötét, jó minőségű kakaópor
A díszítéshez: 10 dkg kristálycukor

1. A tésztához a puha vajat/margarint robotgéppel habosra keverjük a porcukorral, majd egyesével beletesszük az egész tojásokat, végül belekeverjük a sütőporral elegyített lisztet.

2. A masszát beleöntjük a kivajazott, lisztezett kuglófformába, majd 160 °C-ra előmelegített sütőben 50-55 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.

3. A krémhez a tejből, cukorból, pudingporból hagyományos módon pudingot főzünk, majd ha kihűlt, a lágy vajjal/margarinnal habosra keverjük. Belekeverjük az olvasztott csokoládét és a kakaóport.

4. A kihűlt kuglófot vízszintesen 4 részre vágjuk, összetöltjük a csokoládékrémmel úgy, hogy a tetejére is jusson.

5. A díszítéshez a cukrot egy serpenyőben folyamatos kevergetés mellett aranybarnára olvasztjuk, majd egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre öntjük. Ha szükséges, kenőkéssel vékonyra simítjuk, kihűtjük. Miután megszilárdult, összetörjük, ezzel szórva díszítjük a kuglófot.
ELKÉSZÍTÉS 45 PERC
SÜTÉS 50-55 PERC
KALÓRIA 6231 KCAL/KUGLÓF