2 finom fűszerkeverék, ami ajándékba is adható

Ha gondban vagytok az ajándékválasztással, lepjétek meg kézzel készített, ehető ajándékokkal szeretteiteket!

13e

Sültcsirke-fűszerkeverék

HOZZÁVALÓK EGY FÉL DL-ES ÜVEGHEZ:

2 dkg pirospaprika | 2 evőkanál só | 2 teáskanál fokhagymapor | 2 teáskanál szárított oregánó | 2 teáskanál szárított kakukkfű

1. A fűszereket kis tálba mérjük, összekeverjük, és üvegbe töltjük, feldíszítjük. Használható egészben sütött csirkéhez, csirkemellhez stb.

ELKÉSZÍTÉS: 10 PERC
KALÓRIA 66 KCAL/ÜVEG

Mézeskalács-fűszerkeverék

HOZZÁVALÓK EGY FÉL DL-ES ÜVEGHEZ/6 EVŐKANÁLHOZ:

4 evőkanál őrölt fahéj | 1 evőkanál őrölt szegfűszeg | 1 teáskanál őrölt szegfűbors | 1 teáskanál őrölt ánizs | 1 teáskanál őrölt gyömbér | fél teáskanál őrölt szerecsendió | fél teáskanál őrölt koriander | fél teáskanál őrölt kardamom

1. A fűszereket kis tálba mérjük, összekeverjük, és üvegbe töltjük, feldíszítjük. Köthetünk rá egy mézeskalács figurát is!

ELKÉSZÍTÉS: 10 PERC
KALÓRIA: 90 KCAL/ÜVEG

A receptek a Nők Lapja Konyha 2016. december – 2017. januári számában jelent meg, még több üvegbe zárható ajándékkal.

Recept: Kajári Zsófia

Fotó: Acsai Miklós