Sültcsirke-fűszerkeverék
HOZZÁVALÓK EGY FÉL DL-ES ÜVEGHEZ:
2 dkg pirospaprika | 2 evőkanál só | 2 teáskanál fokhagymapor | 2 teáskanál szárított oregánó | 2 teáskanál szárított kakukkfű
1. A fűszereket kis tálba mérjük, összekeverjük, és üvegbe töltjük, feldíszítjük. Használható egészben sütött csirkéhez, csirkemellhez stb.
ELKÉSZÍTÉS: 10 PERC
KALÓRIA 66 KCAL/ÜVEG
Mézeskalács-fűszerkeverék
HOZZÁVALÓK EGY FÉL DL-ES ÜVEGHEZ/6 EVŐKANÁLHOZ:
4 evőkanál őrölt fahéj | 1 evőkanál őrölt szegfűszeg | 1 teáskanál őrölt szegfűbors | 1 teáskanál őrölt ánizs | 1 teáskanál őrölt gyömbér | fél teáskanál őrölt szerecsendió | fél teáskanál őrölt koriander | fél teáskanál őrölt kardamom
1. A fűszereket kis tálba mérjük, összekeverjük, és üvegbe töltjük, feldíszítjük. Köthetünk rá egy mézeskalács figurát is!
ELKÉSZÍTÉS: 10 PERC
KALÓRIA: 90 KCAL/ÜVEG
A receptek a Nők Lapja Konyha 2016. december – 2017. januári számában jelent meg, még több üvegbe zárható ajándékkal.
Recept: Kajári Zsófia
Fotó: Acsai Miklós