Szeptember első hetében minden kicsi és nagyobbacska diák megérdemli, hogy főzéskor az ő ízlésüket tartsuk szem előtt.
Kukoricás-spenótos spagetti csirkével
Hozzávalók 4 személyre:
- 40 dkg csirkecombfilé
- olaj
- só
- 2 nagy csőről levágott főtt kukorica (vagy 30 dkg konzervkukorica)
- 2 dl főzőtejszín
- 25 dkg natúr krémsajt vagy mascarpone
- 20 dkg leveles spenót vagy bébispenót
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kis csokor petrezselyem
- 50 dkg spagetti
A csirkecombfilét felkockázzuk, majd kevés olajon 4-5 perc alatt megpirítjuk, közben megsózzuk. Hozzáadjuk a csőről levágott kukoricát, a tejszínt, a krémsajtot. Összeforraljuk, 2-3 percig főzzük. Belekeverjük a megmosott, lecsepegtetett spenótot, és addig főzzük, amíg a levelek össze nem esnek. Belereszeljük a fokhagymát, megsózzuk, ha szükséges, majd beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet. A tésztát enyhén sós, bő vízben kifőzzük, leszűrjük, és a szósszal tálaljuk.
Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak
500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.