Amennyiben nem ragaszkodtok a szokásos ünnepi menüsorhoz, ajánlunk egy egészen megnyerő húsos fogást.

06e

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

1 fej vöröshagyma | olaj | 30 dkg csiperkegomba | só, bors | 80 dkg sertésszűz | 50 dkg leveles tészta (mirelit) | liszt a nyújtáshoz

A finomra vágott vöröshagymát lepirítjuk kevés olajon, hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott gombát. Sózzuk, borsozzuk, amikor a gomba lepirult, turmixszal lepürésítjük.

A húst lehártyázzuk, sózzuk, borsozzuk, egy serpenyőben minden oldalát elősütjük kevés olajon, közepes lángon.

A felengedett leveles tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, rákenjük a gombapürét, ráfektetjük a húst, majd feltekerjük. (Vagy egymás mögé rakjuk a húsdarabokat, vagy több tekercset csinálunk.) A tészta tetejét megkenjük a felvert tojással, majd 150 °C-on sütjük kb. 30-40 percig.

ELKÉSZÍTÉS: 40 PERC
SÜTÉS: 30-40 PERC
KALÓRIA: 954 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha 2016. december – 2017. januári számában jelent meg.

Recept: Tobai Róbert

Fotó: Gyugyi Péter