Sok család számára a szeptember stresszes, kimerítő hónap. Ilyenkor jól jön néhány gyorsan előkészíthető finomság, amelyeket pikkpakk az asztalra tehetünk.
Gyors zöld leves brokkolival
Hozzávalók 4 személyre:
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor újhagyma
- 5 dkg vaj
- 50 dkg brokkoli
- só, bors
- 10 dkg bébispenót
- 1 dl főzőtejszín
Az apróra vágott fokhagymát és a felkarikázott újhagymát megpároljuk a vajon, majd felöntjük 1,5-2 liter vízzel. Amikor felforrt, beletesszük a rózsáira szedett brokkolit, sózzuk, borsozzuk. Tíz perc főzés után hozzáadjuk a megmosott, lecsepegtetett spenótot és a tejszínt is. Összeforraljuk, és tálaljuk.
A levest készíthetjük csirkehússal vagy tésztával, hogy kiadósabb legyen!
Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak
500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.