Ha a zserbó maga a megtestesült mennyei manna, akkor nem tudjuk, hogy a zserbókuglófot minek nevezzük – annyira finom, hogy szavakba sem tudjuk önteni.

14e

HOZZÁVALÓK 1 KUGLÓFHOZ:

25 dkg Rama Vajas Íz + a formához | 25 dkg porcukor | 4 tojás | 1 (kezeletlen) citrom reszelt héja | 1 csomag sütőpor | 10 dkg darált dió | 25 dkg liszt + a formához
A töltelékhez: 10 dkg pirított dió, darálva | 20 dkg baracklekvár | fél (kezeletlen) citrom leve és héja
A díszítéshez: 10 dkg étcsokoládé

1. A tésztához robotgéppel habosra keverjük a puha Rama Vajas Ízt a porcukorral, majd egyesével hozzáadjuk az egész tojásokat, a citrom héját, végül a sütőporral és darált dióval elkevert lisztet.

2. A masszát beleöntjük a kikent, kilisztezett kuglófformába, majd 160 °C-ra előmelegített sütőben készre sütjük 40-45 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizzük.

3. A töltelék hozzávalóit összekeverjük (a diót darálás előtt száraz serpenyőben megpirítjuk).

4. A kihűlt kuglófot vízszintesen 4 részre vágjuk, összetöltjük a diós lekvárral. Végül megcsorgatjuk a vízgőz fölött vagy mikróban megolvasztott étcsokoládéval.

ELKÉSZÍTÉS: 35 PERC
SÜTÉS: 40-45 PERC
KALÓRIA: 6447 KCAL/KUGLÓF

A recept a Nők Lapja Konyha 2016. december – 2017. januári számában jelent meg.

Recept: Urbán Gábor

Fotó: Acsai Miklós