Recept a Nők Lapja Konyha 2021/9. számából.

Bár nem vesz túl sok időt igénybe, a mindennapos tízórai- készítés mégis nagy terhet ró az anyukák idegrendszerére, hiszen olyan ételnek kell a dobozba kerülnie, ami tápláló, egyszerűen szállítható, és még a gyerek is szívesen megeszi. Mai receptünket iskolásokon teszteltük, és nagy sikere volt, próbáljátok ki ti is!

Hozzávalók 4 darabhoz:

A bagetthez: 20 dkg liszt + a nyújtáshoz 5 dkg teljes kiőrlésű liszt | 1 dkg friss élesztő | 1 teáskanál só | 2 dl víz | 1 evőkanál olívaolaj | 1 evőkanál finom szemű zabpehely
A töltelékhez: 30 dkg csirkemellfilé | só, frissen őrölt bors | 1 fej lila hagyma | 2 evőkanál olívaolaj | 8 dkg rukkola | 6-8 darab koktélparadicsom | 3 evőkanál majonéz

1. A bagetthez a liszteket tálba szitáljuk, az élesztőt rámorzsoljuk, hozzáadjuk a sót, a vizet és az olívaolajat. Alaposan kidagasztjuk, lefedve a duplájára kelesztjük. (Lassú kelesztéssel hideg helyen kelhet akár egész éjszaka is.)
2. A tésztát lisztezett felületre borítjuk, négy egyforma részre osztjuk. A csücskeit a közepe fele húzzuk, kis vekniket formázunk. Letakarva 20 percet pihentetjük. Pengével bevagdossuk, majd lespricceljük vízzel, megszórjuk a zabpehellyel.
3. A 200 ºC-ra előmelegített sütőbe is vizet spriccelünk, betesszük a sütőpapírral bélelt tepsire helyezett bagetteket, és 15-20 perc alatt megsütjük.
4. A töltelékhez a csirkemellet felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk. A tisztított lila hagymát vékony csíkokra vágjuk, az olajon megpároljuk, hozzáadjuk a csirkemellet, körbepirítjuk. Kevés vízzel, lefedve készre pároljuk, és a fedőt levéve lepirítjuk.
5. A bagetteket félbevágjuk, rukkolát teszünk bele, erre csirkekockákat, szeletelt paradicsomot, végül majonézzel megcsíkozzuk.

ELKÉSZÍTÉS 40 PERC + KELESZTÉS
SÜTÉS 15-20 PERC
KALÓRIA 467 KCAL/DARAB

Recept és fotó: Nagy Tünde

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2021/9. lapszámában jelent meg.

Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találjátok meg.