Recept a Nők Lapja Konyha 2021/9. számából.

A szüreti időszak isteni és zamatos alapanyagokban bővelkedik, melyeket kár lenne kihagyni a hétvégi menüből – szőlővel és borral az őszi hangulat garantált!

Hozzávalók 4-6 személyre:

8 kis méretű, egész csirkecomb | só, bors | 5-6 szál kakukkfű | olaj | 6 gerezd fokhagyma, felszeletelve | 4 darab csilipaprika, felkarikázva
A mártáshoz: 2 közepes fej lila hagyma | 5 dkg vaj | 5 dl száraz vörösbor (pl. merlot) | 1 kg kék szőlő | 1-2 evőkanál cukor (elhagyható)

1. A csirkecombokat félbevágjuk, sóval, borssal, morzsolt kakukkfűvel megszórjuk, olajjal összeforgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, majd 200 ºC-os sütőben 45 perc alatt megsütjük. 20 perc után rászórjuk a felszeletelt fokhagymát és a csilit, és úgy sütjük tovább.
2. A mártáshoz a hagymát finomra vágjuk, a vajon megpároljuk, majd ráöntjük a bort, és a fele mennyiségre visszaforraljuk. Beletesszük a leszemezett szőlő felét, 15 percig főzzük, majd átpasszírozzuk.
3. Az így kapott mártásba tesszük a megmaradt, félbevágott szőlőszemeket, és még 5 percig főzzük. Ízlés szerint kevés cukorral ízesítjük. A csirkecombokat a mártással kínáljuk, adhatunk mellé friss kenyeret vagy fokhagymás burgonyapürét is.

ELKÉSZÍTÉS 35 PERC + FŐZÉS
KALÓRIA 464 KCAL/ADAG

Fotó: Körmendi Imre
Styling: Kapolka Ágnes
Teríték: FULKER

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2021/9. lapszámában jelent meg.

Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találjátok meg.