A munkából hazaérve az a legjobb pillanat, mikor az asztal körül összegyűlik a család. Ilyenkor persze nincs sok idő a vacsorafőzésre, ezért is ajánljuk Vrábel Kriszta körülbelül 30 perc alatt összedobható finomságát. Próbáljátok ki!
Hozzávalók 2 nagy lepényhez:
40 dkg liszt (lehet 20-20 dkg finomliszt és durumliszt/teljes kiőrlésű liszt keveréke) + a nyújtáshoz 1 teáskanál sütőpor | 1 teáskanál só | 5 evőkanál olívaolaj | 2-2,5 dl víz
A feltéthez: 1 kis csokor friss bazsalikom | 20 dkg félkemény sajt | tengeri só | 4 dl tejföl | 20 dkg koktélparadicsom | olívaolaj
1. Keverjük el a lisztet a sütőporral és a sóval. Adjuk hozzá az olívaolajat és annyi vizet, hogy gyúrható, lágy, de nem ragacsos tésztát kapjunk. Gyúrjuk ruganyossá a tésztát.
2. Osszuk ketté a tésztát, lisztezett felületen nyújtsuk ki őket vékony lapnak. Helyezzük mindkettőt sütőpapírral bélelt sütőlemezre.
3. A bazsalikomot felezzük el, a felét aprítsuk fel. Kenjük meg a kinyújtott tésztát a reszelt sajttal, az aprított bazsalikommal és az 1 teáskanál sóval elkevert tejföllel. Helyezzük rá a felezett/negyedelt koktélparadicsomokat, locsoljuk meg kevés olívaolajjal, majd 220 °C-ra előmelegített sütőben süssük 12-15 perc alatt készre. Szórjuk rá frissen a maradék bazsalikomot, tálaljuk.
ELKÉSZÍTÉS 30 PERC
SÜTÉS 12-15 PERC
KALÓRIA 1762 KCAL/LEPÉNY
Recept és fotó: Vrábel Kriszta
A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2016/9. lapszámában jelent meg.