Hozzávalók 4 személyre:
8 darab felső csirkecombfilé | só, bors | olaj | 1 fej vöröshagyma | 2 szál sárgarépa (kb. 30 dkg) | 2 darab körte | 25 dkg shimeji gomba (helyettesíthető felcikkezett csiperkegombával) | 10 dkg kéksajt (pl. rokfort, gorgonzola) | 2 dl főzőtejszín | 1 csokor újhagyma
1. A filézett csirkecombot sózzuk, borsozzuk, majd serpenyőben, kevés olajon mindkét oldalát kb. 8-8 perc alatt megsütjük.
2. Kivesszük, félretesszük, és a visszamaradt olajban megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a hámozott, felkarikázott répát és a kicsumázott, szeletekre vágott körtét.
3. Nagy lángon pirítjuk tovább pár percig, majd beledobjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, és néhány perc után felöntjük a tejszínnel. Reszelt/morzsolt kék sajtot szórunk hozzá, összeforraljuk, majd visszatesszük bele a húst, és összeforraljuk. Végül belekeverjük a felkarikázott újhagymát. Főtt rizzsel kínáljuk.
Elkészítés: 45 perc
Recept: Tobai Róbert
Fotó: Gyugyi Péter
Styling: Kapolka Ágnes
A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2021/10. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találjátok meg.