Régóta túl vagyunk már azon, hogy a sütőtököt magában, egyszerűen megsütve együk, hiszen kiváló alapanyag lehet, legyen szó levesről, tésztáról vagy éppen édességről. Vrábel Kriszta receptje a Nők Lapja Konyha archívumából.

Hozzávalók 4 személyre:

olívaolaj | 1 fej vöröshagyma | 20 dkg csirkemellfilé | 30 dkg sütőtök (pucolt mennyiség) | 10 dkg fehérrépa | 10 dkg zeller | 1 gerezd fokhagyma | 1 ág friss rozmaring | 8-10 levél zsálya | 40 dkg hámozott, darabolt paradicsom (konzerv) | só, bors | 10 dkg kelkáposzta | 10 dkg brokkoli

1. Olívaolajon dinszteljük meg az apróra kockázott vöröshagymát. Adjuk hozzá a felkockázott csirkemellet, pirítsuk körbe. Tegyük bele a tisztított, kockázott zöldségeket (brokkoli és kelkáposzta kivételével), a zúzott fokhagymát, az aprított zöldfűszereket.
2. Dinszteljük 5-6 percet, majd öntsük fel a paradicsommal és annyi vízzel, amennyi ellepi. Sózzuk, fedjük le, főzzük a levest 30 percet.
3. A kelkáposztát és a brokkolit ekkor adjuk hozzá, majd főzzük további 10 perc alatt készre a levest.

ELKÉSZÍTÉS 25 PERC + FŐZÉS
KALÓRIA 214 KCAL/ADAG

Recept és fotó: Vrábel Kriszta

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2016/10. számában jelent meg.