Babos, zöldborsós csirkeraguleves – Ebédötlet hétvégére

A húsleves helyett ezúttal készítsetek inkább ragulevest a hétvégi ebédhez, a család imádni fogja!

31e

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

1 fej vöröshagyma | 20 dkg fehér bab, előző este beáztatva | 20 dkg zöldborsó | 2 szál angolzeller | 40 dkg csirkemellfilé | 1 dl főzőtejszín | fél (kezeletlen) citrom leve és reszelt héja | 2 szál újhagyma a díszítéshez

1. A vöröshagymát finomra vágjuk, majd enyhén sós vízben feltesszük főni 1,5 liter vízben az előzőleg beáztatott, majd leszűrt babbal együtt. Amikor a bab már majdnem puha, hozzáadjuk a zöldborsót és a felkarikázott angolzellert. Addig főzzük, amíg a zeller majdnem megpuhul.

2. Hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet, megfőzzük kb. 5 perc alatt. Hozzákeverjük a tejszínt és a citromlevet, valamint belereszeljük a citrom héját is, összemelegítjük. Frissen vágott újhagymával megszórva kínáljuk.

ELKÉSZÍTÉS: 45 PERC + A BAB ÁZTATÁSA
KALÓRIA: 383 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha 2016. december – 2017. januári számában jelent meg.

Recept: Hernyák Tomi

Fotó: Gyugyi Péter