Lélekmelegítő finomság hideg napokra: sós karamelles forró csokoládé

Vrábel Kriszta ellenállhatatlan receptje a Nők Lapja Konyha 2021/11. számából.

Sokat halljuk mostanában az „énidő” kifejezést, és mi mélyen egyetértünk vele, hogy mindenkinek jár napi minimum 20 perc, mikor leül a fotelbe, és elkortyol egy forró, ínycsiklandóan finom italt. Tegyetek ugyanígy ti is!

Hozzávalók 4 adaghoz:

10 dkg kristálycukor | nagy csipet tengeri só | 8,5 dl tej | 10 dkg étcsokoládé | 2 evőkanál sötét, cukrozatlan kakaópor | tejszínhab vagy pillecukor a tálaláshoz

  1. A cukorból világos aljú lábosban, lassan melegítve készítsünk karamellt, majd öntsük fel kb. 1,5 dl vízzel, adjuk hozzá a sót. Melegítsük, amíg a víztől megszilárdult karamell újra felolvad. Tegyünk félre a karamellből kb. 2 evőkanálnyit a tálaláshoz.
  2. Kevés tejben keverjük csomómentesre a kakaóport, majd adjuk a karamellhez, tegyük bele az apróra tört csokoládét és a maradék tejet. Melegítve forraljuk, amíg a csokoládé teljesen elolvad.
  3. Adagoljuk poharakba, tejszínhabbal/ pillecukorral tálaljuk, csurgassuk meg a félretett karamellel.

ELKÉSZÍTÉS 25 PERC
KALÓRIA 333 KCAL/ADAG

Recept és fotó: Vrábel Kriszta

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2021/11. lapszámában jelent meg.

Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találjátok meg.