A brownie egyszerűen imádnivaló sütemény, hiszen annyira kakaós, hogy nincs ember, aki le tudna mondani róla. Elkészítése pedig nem igényel sok időt és különösebb szaktudást sem. Ha a klasszikus receptet már sokszor készítettük, akkor itt az ideje, hogy belevágjunk a deluxe verziókba is. Urbán Gábor receptje a Nők Lapja Konyha archívumából.

Hozzávalók egy kb. 20×30 cm-es tepsihez:

A tésztához: 2 dl tej | 20 dkg vaj/margarin | 3 evőkanál sötét, cukrozatlan kakaópor | 35 dkg cukor | 1,2 dl joghurt | 2 tojás | csipet só | 2 kávéskanál szódabikarbóna | 25 dkg liszt
A sajttöltelékhez: 25 dkg krémsajt | 25 dkg mascarpone | 10 dkg cukor | 1 (kezeletlen) citrom | 2 tojás | 2,5 dkg keményítő

  1. A töltelék hozzávalóit simára keverjük. A tejet, a vajat/margarint, a kakaóport és a cukrot vízgőz fölött összeolvasztjuk, hozzákeverjük a joghurtot és a tojást, végül a sóval és szódabikarbónával elkevert lisztet.
  2. A massza felét egy kb. 20×30 cm-es, sütőpapírral bélelt magas peremű tepsibe töltjük. Rárétegezzük a sajttölteléket, majd 170 °C-ra előmelegített sütőben elősütjük 15 perc alatt. Óvatosan ráöntjük a massza másik felét, és további 15-20 percig sütjük. Ügyeljünk rá, hogy ne száradjon ki.

ELKÉSZÍTÉS 40 PERC
SÜTÉS 15 + 15-20 PERC
KALÓRIA 5916 KCAL/EGÉSZ ADAG

Recept: Urbán Gábor
Fotó: Acsai Miklós
Styling: Kapolka Ágnes
Teríték: Lantos Judit Kerámia

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2017/11. lapszámában jelent meg.