Ahogy hidegebbre fordul az időjárás, úgy kívánjuk egyre jobban a forró, tápláló, nehezebb fogásokat.

Vörösboros-szilvás libaragu

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg vöröshagyma
  • olaj
  • 1 evőkanál sűrített paradicsom
  • 80 dkg filézett libacomb (bőr nélkül)
  • só, bors
  • 1 teáskanál szárított majoránna
  • 4 dl száraz vörösbor
  • 40 dkg magozott szilva
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 evőkanál keményítő

A finomra vágott vöröshagymát olajon lepirítjuk. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, együtt pirítjuk 1-2 percig. A felkockázott húst is hozzáadjuk, majd addig pirítjuk, amíg el nem veszíti nyers színét. Sóval, borssal, majoránnával ízesítjük. Felöntjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi, és kis lángon főzzük. (Ha szükséges, pótoljuk az elvesztett vizet.) Amikor a hús majdnem teljesen megpuhult, hozzáöntjük a bort, összeforraljuk. Beledobjuk a kimagozott, félbevágott szilvát is, megszórjuk a cukorral, végül besűrítjük a kevés hideg vízzel elkevert keményítővel. Összeforraljuk, tálaljuk. Kínálhatunk mellé galuskát, tésztát vagy főtt burgonyát is.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .