HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
3 fej vöröshagyma | olaj | 2 evőkanál méz | 60 dkg csirkemellfilé | só, bors | csipet római kömény | 4 dl főzőtejszín | 40 dkg sütőtök (pucolt mennyiség) | 1 piros kaliforniai paprika | csipet gyömbér | 1 dl tejföl
1. A tisztított, félkarikára vágott vörös- hagymát lepirítjuk kevés olajon, hozzáadjuk a mézet, majd a csíkokra vágott csirkemellet. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk római köménnyel. Amikor a hús elvesztette nyers színét, hozzáadjuk a tejszínt.
2. Összeforraljuk, majd hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott sütőtököt és paprikát. Gyömbérrel megszórjuk, belekeverjük a tejfölt. Egyet forralunk rajta, azonnal tálaljuk, főtt rizs illik hozzá.
ELKÉSZÍTÉS: 35 PERC
KALÓRIA: 561 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2016. december – 2017. januári számában jelent meg.
Recept: Tobai Róbert
Fotó: Gyugyi Péter