Hozzávalók egy 25 cm magas fenyőhöz (kb. 25 golyóhoz):
A tésztához: 2 tojás | 2 evőkanál cukor | 2 evőkanál liszt | 3-4 evőkanál mogyorókrém | 1 evőkanál baracklekvár
A díszítéshez: 20 dkg étcsokoládé | 10 dkg fehér csokoládé | 1-1 evőkanál napraforgóolaj | a csokoládékhoz fehér dekortoll
Az összeállításhoz: kb. 25 cm magas hungarocell kúp | kb. 25 darab fogvájó
- A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét robotgéppel kemény habbá verjük a cukorral, hozzáadjuk a sárgáját, majd habverővel óvatosan belekeverjük a lisztet is. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát, és megsütjük 15 perc alatt.
- A kihűlt piskótát apró darabokra tépkedjük, összedolgozzuk a mogyorókrémmel és a lekvárral. Diónyi golyókat formázunk, mélyhűtőben kifagyasztjuk őket kb. 1 óra alatt.
- Az ét- és a fehér csokoládét külön lábasban, gőz felett felolvasztjuk, mindkettőhöz hozzáadjuk a 2 evőkanál olajat. A mélyhűtőből elővett cake popokba fogvájót szúrunk, belemártjuk a csokoládéba, pillanatok alatt megdermed.
- Fehér dekortollal mintát rajzolunk rá, majd beleszúrjuk a hungarocell kúpba. Tálalásig visszatesszük a hűtőbe.
ELKÉSZÍTÉS 70 PERC + HŰTÉS
SÜTÉS 15 PERC
KALÓRIA 2608 KCAL/EGÉSZ ADAG
Recept és fotó: Nagy Tünde
A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha Desszert 2018/3. lapszámában jelent meg.