Az év kezdetén tele a bendő és üres a tárca, így január első napjaiban szívesebben főzünk olcsóbb alapanyagokból. Ez azonban nem jelenti azt, hogy le kellene mondanunk a gazdag ízekről!

Paradicsomos-zöldborsós csirkezúza tarhonyával

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg vöröshagyma
  • 10 dkg kacsa- vagy sertészsír
  • 1 kg tisztított csirkezúza (helyettesíthető pulyka- vagy kacsazúzával is, nagyobb darabokra vágva)
  • só, bors, majoránna
  • 40 dkg fagyasztott zöldborsó
  • 40 dkg paradicsom
  • 30 dkg tarhonya
  • kevés olaj

A megtisztított, finomra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk a zsíron, majd rátesszük a kettévágott csirkezúzát, sóval, borssal, majoránnával ízesítjük. Öntünk alá 1 dl vizet, majd néha megkeverve puhára pároljuk. Időnként pótoljuk a vizet. A zöldborsót sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük. A paradicsomot meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk, majd amikor a zúzát lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a zöldborsóval együtt. A tarhonyát olajon világosbarnára pirítjuk, megsózzuk, és kétszeres mennyiségű vízzel felöntve, fedő alatt, 15-20 perc alatt megfőzzük. Amikor megpuhult, összekeverjük a zöldséges zúzával.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .