Paradicsomos-zöldborsós csirkezúza tarhonyával
Hozzávalók 4 személyre:
- 40 dkg vöröshagyma
- 10 dkg kacsa- vagy sertészsír
- 1 kg tisztított csirkezúza (helyettesíthető pulyka- vagy kacsazúzával is, nagyobb darabokra vágva)
- só, bors, majoránna
- 40 dkg fagyasztott zöldborsó
- 40 dkg paradicsom
- 30 dkg tarhonya
- kevés olaj
A megtisztított, finomra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk a zsíron, majd rátesszük a kettévágott csirkezúzát, sóval, borssal, majoránnával ízesítjük. Öntünk alá 1 dl vizet, majd néha megkeverve puhára pároljuk. Időnként pótoljuk a vizet. A zöldborsót sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük. A paradicsomot meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk, majd amikor a zúzát lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a zöldborsóval együtt. A tarhonyát olajon világosbarnára pirítjuk, megsózzuk, és kétszeres mennyiségű vízzel felöntve, fedő alatt, 15-20 perc alatt megfőzzük. Amikor megpuhult, összekeverjük a zöldséges zúzával.
Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak
500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.