Terei-Vigh Krisztina pénztárcabarát receptje a Nők Lapja Konyha 2022/01. számából.

A zúza igencsak megosztó alapanyag, pedig érdemes főzni belőle, mert nem csak a húslevesben finom. Remek ételeket készíthetünk csirke-, kacsa- és pulykazúzából is.

Hozzávalók 4 személyre:

2 evőkanál kacsazsír (vagy liba-/disznózsír, olaj) | 1 kg kacsazúza | 1 kg burgonya | só | 3-4 gerezd fokhagyma | savanyú uborka a tálaláshoz

  1. A zsírt elkenjük egy nagyobb tepsi alján. A zúzát falatnyi darabokra vágjuk, a tepsi egyik felére helyezzük. A burgonyát meghámozzuk, 2×2 cmes darabokra vágjuk, és a tepsi másik felére halmozzuk. Ráöntünk 1 dl vizet, megsózzuk, lefedjük alufóliával, majd 160 ºC-ra előmelegített sütőben 1 óra alatt puhára sütjük.
  2. Ekkor levesszük az alufóliát, átkevergetjük az ételt, és ha megpuhult a zúza, illetve a krumpli, akkor felvesszük a sütő hőfokát 200 ºC-ra, és további 20-25 perc alatt megpirítjuk. (Ha még nem puha, öntünk alá kevés vizet, és visszatoljuk lefedve a sütőbe.)
  3. Amikor elkészült az étel, ráreszeljük a megpucolt fokhagymát, sózzuk, összekeverjük. Savanyú uborkával tálaljuk.

ELKÉSZÍTÉS 20 PERC
SÜTÉS 80-85 PERC
KALÓRIA 465 KCAL/ADAG

Recept és fotó: Terei-Vigh Krisztina

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2022/01. lapszámában jelent meg.

Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találjátok meg.