Ínyenc finomság ebédre a Nők Lapja Konyha archívumából.

Zöldborsóból, krumpliból vagy lencséből a legtöbben szoktunk főzeléket készíteni, de vannak olyan alapanyagok, amelyekről nem éppen ez a fajta étel jut eszünkbe. Vrábel Kriszta megmutatja, hogy édesburgonyából is isteni főzeléket lehet alkotni.

Hozzávalók 4 személyre:

1 kg édesburgonya | szezámolaj (helyettesíthető olívaolajjal) | 1 teáskanál curry-fűszerkeverék| só, frissen őrölt bors | 1 evőkanál hámozott, reszelt gyömbér| 1 gerezd fokhagyma | 4 dl kókusztej | pár csepp lime-lé | 10 dkg kelkáposzta (külső, zöldebb, húsosabb levelek)

  1. A meghámozott édesburgonyát kockázzuk fel. Lábosban hevítsünk fel kevés szezámolajat, pirítsuk át rajta enyhén az édesburgonyát a fűszerekkel, a gyömbérrel és a zúzott fokhagymával.
  2. Öntsük fel a kókusztejjel, lefedve pároljuk puhára az édesburgonyát. Sóval, kevés lime-lével ízesítsük.
  3. Forró szezámolajban hirtelen megpirított, felcsíkozott kelkáposztával kínáljuk.

ELKÉSZÍTÉS 35 PERC
KALÓRIA 374 KCAL/ADAG

Recept és fotó: Vrábel Kriszta

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2019/01. lapszámában jelent meg.