Vöröslencse-főzelék sárgarépával, almával és sült camemberttel

Recept a Nők Lapja Konyha 2022/01. számából.

Egy gazdag, ínycsiklandó, forró főzelék tökéletes ebéd a hideg napokon. Hogy igazán laktató legyen, természetesen feltéttel készítettük!

Hozzávalók 4 személyre:

1 fej vöröshagyma | 3 evőkanál olívaolaj | 2 gerezd fokhagyma | 3 cm-es friss gyömbérdarab, reszelve | 1 evőkanál curry fűszerkeverék | 1 teáskanál őrölt római kömény | 1 teáskanál őrölt koriander | 40 dkg sárgarépa | 30 dkg vörös lencse | 4 dl kókusztej | 2 darab alma | 1 lime facsart leve | só, frissen őrölt bors | 2 nagyobb vagy 4 kisebb kerek camembert | kevés vaj vagy olaj a sütéshez

  1. Az apróra vágott vöröshagymát az olívaolajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a hámozott, reszelt gyömbért, a fűszereket. Lepirítjuk, beletesszük a megtisztított, felkarikázott sárgarépát. Felöntjük 8 dl vízzel, főzni kezdjük. Beleszórjuk a vörös lencsét, majd felöntjük a kókusztejjel, és kb. 20 perc alatt puhára főzzük.
  2. A felkockázott almát a végén adjuk hozzá, ezzel már nem kell főzni. A lime levével ízesítjük. Állás közben még sűrűsödik, ennek megfelelően adhatunk még hozzá vizet, és beállíthatjuk a sűrűségét. Sózzuk, borsozzuk.
  3. A sajtkorongok mindkét oldalát kb. 3-3 perc alatt zsiradékkal kikent serpenyőben megsütjük, közben sózzuk, borsozzuk. Ezzel kínáljuk a főzeléket.

ELKÉSZÍTÉS: 40 PERC
KALÓRIA: 918 KCAL/ADAG

Recept és fotó: Nagy Tünde

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2022/01. lapszámában jelent meg.

Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találjátok meg.