Recept a Nők Lapja Konyha 2022/01. számából.

A hétköznapok legnagyobb dilemmája, hogy mi legyen a vacsora, amit a munkából, iskolából vagy az edzésről hazaesve is fél óra alatt elkészíthetünk. Nagy Tünde ebben próbál segíteni ezzel a tortillalapból gyorsan összedobható finomsággal.

Hozzávalók 6 darabhoz:

6 darab nagy tortillalap
A csirkeraguhoz: 3 evőkanál olívaolaj | 1 fej lila hagyma | 2 gerezd fokhagyma | 25 dkg csirkemellfilé | só, frissen őrölt bors | 1 darab salátacukkini (kb. 20 dkg) | 1 darab kápia paprika | 45 dkg (1 konzerv) paradicsomos kukorica és bab | csili ízlés szerint | koktélparadicsom a tálaláshoz (opcionális)
A guacamoléhoz: 2 darab érett avokádó | 1 lime facsart leve | 3 szál újhagyma

Elkészítés:

  1. A csirkeraguhoz az olajon megpároljuk a felcsíkozott lila hagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd megpirítjuk rajta a felkockázott csirkemellet. Sózzuk, borsozzuk.
  2. A felkockázott cukkinit és a kicsumázott, felcsíkozott paprikát is beledobjuk, pár perc alatt összesütjük, végül hozzákeverjük a lecsepegtetett kukoricás babot. Csilivel ízesítjük.
  3. A guacamoléhoz megtisztítjuk az avokádót, villával összetörjük. A lime levével meglocsoljuk, sózzuk, borsozzuk. Beleforgatjuk az apróra vágott újhagymát is.
  4. A tortillalapokat vékonyan megkenjük az avokádókrémmel, majd ráhalmozunk egy adag ragut. Ráhajtjuk a széleket, megfordítjuk, hogy a hajtás alulra kerüljön. Keresztben félbevágjuk a batyukat, így tálaljuk, kínálhatunk mellé koktélparadicsomot.

ELKÉSZÍTÉS 30 PERC
KALÓRIA 373 KCAL/DARAB

Recept és fotó: Nagy Tünde

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2022/01. lapszámában jelent meg.

Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találjátok meg.