Vrábel Kriszta receptje a Nők Lapja Konyha archívumából.

Hazánkban a curry sokaknak a curry-fűszerkeveréket jelenti, de a nagyvilágban általában komplett fogást értenek alatta, ami lehet hús, hal vagy éppen zöldség alapú, többféle fűszerrel készül, jellemzően szószos étel. Indiából indult hódító útjára, egy téli estén nincs ennél melengetőbb, laktatóbb vacsora.

Hozzávalók 4 személyre:

1 fej vöröshagyma | 4 evőkanál szezámmagolaj | 1 evőkanál curry-fűszerkeverék | 3 gerezd fokhagyma | 40 dkg csirkemellfilé | 4 dl kókusztej | 15 dkg mogyoróvaj | 25 dkg főtt csicseriborsó (konzerv) | só, frissen őrölt bors | 1 mokkáskanál csilikrém vagy 1 csilipaprika, aprítva

  1. A finomra vágott vöröshagymát dinszteljük meg az olajon a curryfűszerrel együtt, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és a kockákra vágott csirkehúst. Pirítsuk át, majd öntsünk alá 1 dl vizet, pároljuk kb. 10 percet.
  2. Amint elpárolog a víz, öntsük föl a kókusztejjel, keverjük bele a mogyoróvajat és a lecsöpögtetett csicseriborsót. Forralva főzzük össze a mártást 10-15 perc alatt. Ízesítsük sóval, borssal, csilivel. Ázsiai woktésztával tálaljuk, kínálhatunk mellé jázmin rizst is.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

ELKÉSZÍTÉS: 30 PERC
KALÓRIA: 880 KCAL/ADAG

Recept és fotó: Vrábel Kriszta

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2019/01. lapszámában jelent meg.