Csicseriborsó-leves gerslivel és pirított szalonnával
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 15 dkg burgonya
- 15 dkg fehérrépa
- 15 dkg zellergumó
- 10-12 levél friss zsálya (vagy 2 evőkanál szárított)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1,5 liter leszűrt zöldségleves (vagy víz)
- 25 dkg főtt csicseriborsó (konzerv)
- 10 dkg gersli (árpagyöngy)
- só, frissen őrölt bors
- 20 dkg bacon
Az apróra kockázott vöröshagymát dinszteljük puhára az olívaolajon. Adjuk hozzá a meghámozott, felkockázott burgonyát, fehérrépát, zellert és az aprított zsályát. Pirítsuk át pár perc alatt a zöldségeket is, majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát. Öntsük fel a zöldséglevessel, főzzük 20 percet, majd szórjuk bele a lecsöpögtetett csicseriborsót és a gerslit. Főzzük készre a levest 25 perc alatt, sóval, frissen őrölt borssal ízesítsük. Az apróra kockázott bacont süssük zsírjára, majd konyhai papírtörlőn csepegtessük le róla a felesleges zsiradékot, hogy ropogósra hűljön a szalonna. Ezzel megszórva tálaljuk a levest.
Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak
500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.