Valentin-napi recept a Nők Lapja Konyha 2022/02. számából.

Szatmári Feri gyorsan és könnyen elkészíthető vacsorát alkotott Valentin-napra, mely tele van afrodiziákum alapanyagokkal, a mustártól a petrezselymen át a kacsamellig. (Az adagok ezúttal is a megszokott 4 személyre szólnak, de természetesen nyugodtan felezhetők, ha kettesben vacsoráznánk.)

Hozzávalók 4 személyre:

4 darab pecsenyekacsamell | só, frissen őrölt bors | 50 dkg spagetti | 1 evőkanál magos mustár | 3 dl 20%-os főzőtejszín | néhány szál friss petrezselyem

  1. A kacsamell bőrét éles késsel irdaljuk be, vigyázva arra, hogy a húst ne vágjuk meg. Mindkét oldalán sózzuk, borsozzuk.
  2. A sütőt melegítsük elő 190 ºC-ra. A húst tegyük bőrös felével lefelé sütőálló, tapadásmentes serpenyőbe, és közepes fokozaton süssük ropogósra-pirosra a bőrét 8-10 perc alatt. Fordítsuk meg, így is pirítsuk fél-egy percig, majd tegyük az előmelegített sütőbe 7-8 percig. (Ha a serpenyőt nem tehetjük sütőbe, a kacsamelleket helyezzük hőálló tálba.) A húst 3-4 percig hagyjuk pihenni, majd szeleteljük kb. 1 cm-es szeletekre.
  3. A spagettit főzzük meg sós, lobogó vízben, majd szűrjük le, fél dl főzővizet tegyünk félre.
  4. A magos mustárt kisebb lábosban keverjük össze a tejszínnel, finoman sózzuk, borsozzuk, forraljuk 1-2 percig, majd keverjük hozzá a félretett vizet.
  5. Forgassuk bele a tésztát. Ízesítsük sóval, borssal. A szeletelt kacsát a tésztával, friss petrezselyemmel és frissen őrölt borssal megszórva tálaljuk.

ELKÉSZÍTÉS 35 PERC
SÜTÉS 7-8 PERC
KALÓRIA 1057 KCAL/ADAG

Recept: Szatmári Feri (Feri, a főzelékes)
Fotó: Körmendi Imre
Styling: Filep Kata

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2022/02. lapszámában jelent meg.

Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találjátok meg.