Bár nem olcsó, de igen hálás alapanyag a sertésszűz, mert nagyon hamar elkészül, és általában a család minden tagja szereti.
Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg sertésszűz | só | olaj | 1-1 darab piros, sárga és zöld kaliforniai paprika | 1 darab cukkini | 1 fej lila hagyma | 1 fej vöröshagyma | 1 dl ketchup | 4 evőkanál édes csiliszósz | 2 evőkanál sötét szójaszósz | fél kávéskanál gyömbérpor | 1 evőkanál keményítő | 1-2 szál újhagyma a tálaláshoz
- A húst lehártyázzuk, ujjnyi vastag szeleteket vágunk belőle, megsózzuk, tenyérrel megnyomkodjuk.
- Serpenyőben, kevés olajon a hús mindkét oldalát 2-2 perc alatt elősütjük, majd kivesszük.
- A visszamaradt olajon megpirítjuk a szükség szerint megtisztított, nagyobb darabokra vágott zöldségeket, majd hozzáadjuk a ketchupot, az édes csiliszószt és a szójaszószt, megsózzuk. Megszórjuk gyömbérrel, 1 dl vizet öntünk hozzá, majd visszatesszük a húst. Összefőzzük kb. 10 perc alatt, és a kevés vízzel kikevert keményítővel besűrítjük. Tálaláskor felkarikázott újhagymát szórunk rá, főtt rizst kínálunk mellé.
ELKÉSZÍTÉS 30 PERC
KALÓRIA 459 KCAL/ADAG
Recept: Tobai Róbert
Fotó: Gyugyi Péter
Styling: Kapolka Ágnes
A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2022/02. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találjátok meg.