A hosszabb, lemondásokkal teli időszak előtt mindannyian megérdemlünk egy kis kényeztetést.

Cigánypecsenye szalonnába göngyölve, héjában sült krumplival

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 fej fokhagyma
  • 15 dkg sertészsír
  • só, bors
  • 1 kg sertéstarja, 8 szeletbe vágva
  • 16 szelet bacon
  • A körethez:
  • 1 kg burgonya
  • olaj a sütéshez

A fokhagymát megtisztítjuk, a gerezdeket a lábosban felmelegített zsírba dobjuk, és kis lángon 20 perc alatt megsütjük. Villával összepürésítjük kevés zsírral és csipet sóval. Minden karajszeletet enyhén megszórunk sóval és borssal, és szeletenként 2-2 szelet baconnel betekerjük őket. Serpenyőben, a megmaradt zsíron oldalanként 3-3 perc alatt készre sütjük. Közben a burgonyát megmossuk, héjjal együtt hasábokra vágjuk. Bő, forró olajban hasábburgonyát készítünk, ezzel és fokhagymapürével kínáljuk a húst.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .