Sok családban előfordul, hogy hiába a gondos tervezés, hanyatlásnak indul néhány alapanyag, vagy nem fogy el az ebédre főzött étel. Megmutatjuk, miként használható fel például a maradék sült hús és a húsleves.
Hozzávalók 4 személyre:
25 dkg sült hússzelet (csirke, sertés) | kevés víz vagy leszűrt húsleves (kb. fél dl) | 5 dkg olajban eltett aszalt paradicsom | 1 evőkanál kapribogyó
- A sült húst kicsi kockákra vágjuk, kevés víz (vagy alaplé) hozzáadásával leturmixoljuk. (A hozzáadott folyadék mennyisége függ a hús fajtájától is.)
- A lecsepegtetett aszalt paradicsomot felkockázzuk, a kapribogyóval együtt a pástétomhoz adjuk. A végén sózzuk, borsozzuk, ha szükséges. Kenyérre kenve kínáljuk.
ELKÉSZÍTÉS 15 PERC
KALÓRIA 75 KCAL/ADAG
Recept és fotó: Nagy Tünde
A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2019/02. lapszámában jelent meg.