Krémes és ellenállhatatlan: mangós kókusztorta, a tavaszi vendégváró

Aki szereti a kókuszt, minden bizonnyal rajongani fog az alábbi édességért. Próbáld ki te is Urbán Gábor receptjét a Nők Lapja Konyha archívumából!

Hozzávalók 16 szelethez:

A kókuszos piskótához: 9 tojásfehérje | 15 dkg kristálycukor | 10 dkg kókuszreszelék | 1 csomag sütőpor | 10 dkg liszt A krémhez: 5 dl hideg habtejszín | 10 dkg porcukor | 2 teáskanál zselatin | 1 darab mangó
A díszítéshez: 5 dkg kókuszreszelék | néhány szelet mangó

  1. A piskótához kemény habbá verjük a fehérjét a kristálycukorral, majd beleforgatjuk a kókuszreszelékkel és sütőporral elkevert lisztet.
  2. A masszát egy kb. 22 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortaformába töltjük. 170 ºC-ra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Ha kihűlt, vízszintesen 3 lapba vágjuk.
  3. A krémhez habbá verjük a tejszínt, beleforgatjuk a porcukrot és a kókuszreszeléket, végül az 1 dl hideg vízben megduzzasztott, majd mikróban forróra melegített zselatint. A kókuszkrémmel összetöltjük a lapokat úgy, hogy hámozott, kockázott mangót szórunk a rétegek közé.
  4. A krémből a torta oldalára és tetejére is kenünk, majd hűtőszekrénybe tesszük dermedni. Tálalás előtt kókuszreszelékkel panírozzuk a torta oldalát, a tetejét mangóval díszítjük.

ELKÉSZÍTÉS 45 PERC + HŰTÉS
SÜTÉS 40-45 PERC
KALÓRIA 259 KCAL/SZELET

Recept: Urbán Gábor
Fotó: Acsai Miklós
Styling: Kapolka Ágnes
Teríték: Édes Álmok, METRO

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2016/3. lapszámában jelent meg.