Alakbarát tavaszi ebéd a csirkés-cukkinis-sajtos nyárs zöldborsós bulgurral

Friss, könnyed és alakbarát. Kell ennél tökéletesebb ebéd? Vrábel Kriszta tavaszias alakbarát finomsága a 160 grammos diéta jegyében – címlaprecept a Nők Lapja Konyha 2022/3. számából.

Hozzávalók 2 adaghoz:

8 dkg bulgur | 25 dkg zöldborsó | 1 evőkanál olívaolaj | 1 citrom leve | 1 kis csokor petrezselyem | 40 dkg zsenge cukkini | 40 dkg csirkemellfilé | 15 dkg feta sajt vagy grillsajt | só, frissen őrölt bors | kevés olaj

  1. A bulgurt a zöldborsóval együtt bő, sós vízben kb. 15 perc alatt puhára főzzük. Szűrjük le, keverjük el az olívaolajjal és fél citrom kifacsart levével, az aprított petrezselyemmel. Lefedve tegyük félre.
  2. A megmosott cukkinik végeit vágjuk le, hosszában szeleteljük fel vékonyan. A sajtot és a megtisztított csirkemellet vágjuk nagyobb kockákra, a húst sózzuk meg. Húzzuk a sajtot, a húst és a cukkiniszeleteket felváltva fa nyársra. Vékonyan kenjük meg olajjal.
  3. Forró kontaktgrillben vagy serpenyőben süssük a nyársakat minden oldalukon szép pirosra. Tálaláskor sózzuk, frissen őrölt borssal szórjuk meg, csepegtessük meg citromlével.
    Egy adag szénhidráttartalma 46,5 gramm.

ELKÉSZÍTÉS 30 PERC
KALÓRIA 827 /ADAG

Recept és fotó: Vrábel Kriszta

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2022/03. lapszámában jelent meg.

Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találjátok meg.