Almás, zelleres, kéksajtos saláta dióval
Hozzávalók 4 személyre:
- 50 dkg szárzeller (angolzeller)
- 50 dkg alma
- 15 dkg kéksajt
- 15 dkg dióbél
- 5 dkg aszalt vörös áfonya
- 1 citrom leve
- 1 gerezd fokhagyma
- 15 dkg natúr joghurt
A zellerszárat 3-4 mm vastag szeletekre vágjuk. A megmosott almát kicsumázzuk, felkockázzuk, a zellerrel együtt tálba tesszük. A sajtot apróra vágjuk, majd a dióval és vörös áfonyával együtt a zelleres keverékhez adjuk. Meglocsoljuk a citromlével. A fokhagymát megpucoljuk, lereszeljük, elkeverjük a joghurttal. Kissé megsózzuk, a salátára öntjük. Önmagában is finom, de kiváló köret lehet bármilyen sült hús mellé.
Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak
500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.